Partner for Solutions

Near Market

Near Customer

Provider of Choice

Activiteiten Young Professionals

Young Professionals

Mei 2016 – Verbinding met de bedrijfsschool

In vier sessies vertelden verschillende sprekers van Keppel Verolme over hun functie binnen de organisatie aan de leerlingen van de bedrijfsschool. De door de Young Professionals georganiseerde sessies droegen bij aan het verbinden van de verschillende lagen in de organisatie. Op deze manier konden de jongeren van de Keppel Verolme leerschool namelijk op een laagdrempelige manier kennis maken met het hoofdkantoor. Als afsluiting kwamen de sprekers, de jongeren samen met de leerlmeesters van de school, de Young Professionals en HR functionaris bij elkaar om het initiatief gezamenlijk af te sluiten.

Februari 2016 – 3D printing conferentie

Begin februari waren de Young Professionals aanwezig bij de conferentie ‘3D Printing in the Port of Rotterdam’. Hier werden de resultaten van de 3D printing pilot getoond, waar Keppel Verolme ook aan deelgenomen heeft. 3D printen heeft een groot aantal mogelijkheden voor de maritieme sector en dat werd nog maar eens duidelijk tijdens de conferentie. Een aantal interessante gastsprekers gaf hun visie op de toekomst van 3D printen en de invloed daarvan op de Rotterdamse haven.

.be">

Juli 2015 – Tour door de haven:

Dit jaar hebben de Young Professional een excursie gemaakt door de eigen thuishaven. Op donderdag 23 juli 2015 zijn tien Young Professionals hartelijke ontvangen op de 17e verdieping van het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Rotterdam voor een interessante presentatie van een Business Manager van het Havenbedrijf.
Vervolgens hebben ze met een bus een tour gemaakt door distriparken, het Botlek gebied en Maasvlakte 1 en  2, gevolgd door een bezoek aan de Verkeerscentrale Botlek. De excursie is afgesloten met een mooie boottocht door de haven.

April 2015 – Projectpresentatie FeLoSeFi

De Europese Research & Development afdeling van Keppel, KOMtech Europe, is een van de partijen in het Joint Industry Project FeLoSeFi van TNO. In een korte presentatie kregen de Young Professionals van de research engineers te horen wat het offshore wind project inhoudt en wat de rol van Keppel Verolme hierin is. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de werkplaats, waar de productieafdeling 14 teststukken vervaardigt.

 

April 2015 – Maritime & Offshore Career Event 2015

De stand van Keppel Verolme op de Maritime & Offshore Career Event werd vertegenwoordigd door de HR afdeling met de  Young Professionals. Havenman 2014 en Managing Director Keppel Verolme, Harold Linssen opende de beurs. Ook snr. Project Manager Wim Pruijssers gaf een drukbezochte bedrijfspresentatie over het Oasis of the Seas.

April 2015 – Teambuilding activiteit: Barbecue

De Young Professionals hebben als teambuilding activiteit een gezellige barbecue bij een van de leden thuis georganiseerd. Naast het lekkere eten, droeg de informele sfeer bij aan goede gesprekken tussen de mensen van de verschillende afdelingen, zowel op privé als zakelijk vlak. Mede hierdoor krijgen de Young Professionals eens een ander perspectief als het gaat om hun dagelijkse werkzaamheden en vaak levert dit ook een leukere interactie met de collega’s op.

April 2015 – Presentatie van de Havenman van het Jaar

De Havenman van het Jaar 2014 en tevens de Managing Director van Keppel Verolme, Harold Linssen, gaf een interessante en inspirerende presentatie aan de Young Professionals. In deze interactieve sessie presenteerde hij zijn ideeën als Havenman van het Jaar. De interactieve sessie was voor de Young Professionals de kans om op informele manier kennis uit te wisselen met de Managing Director.

Maart 2015 – Rondleiding IFPS studenten

Een groep studenten van de IFP School uit Parijs bezocht begin 2015 Keppel Verolme. De studenten van de richting ‘Petroleum Engineering and Management’ werden eerst getrakteerd op een bedrijfspresentatie door een collega Project Manager en vervolgens een rondleiding onder begeleiding van de Young Professional.

Januari 2015 – Presentatie Top5 TU Delft Project ‘Extreme’

De beste 5 studenten van het project ‘Extreme’ van faculteit bouwkunde van TU Delft kwamen in januari terug op de werf om hun onderzoek aan Young Professionals en aan andere geïnteresseerden van Keppel Verolme te presenteren. De inspirerende voorstellen werden goed ontvangen door de aanwezigen. 

November 2014 – Rondleiding TU Delft studenten

Studenten bouwkunde van TU Delft kregen in het kader van project ‘Extreme’ een rondleiding in een offshore accommodatie van de Keppel Verolme Young Professionals. De rondleiding gaf de studenten een goed beeld van de schaal en fabricage van de huidige accommodaties. De TU studenten passen de opgedane ervaring toe in hun vooruitstrevende project om Offshore Accommodaties flexibeler en duurzamer te maken.

November 2014 - Uniek kijkje in de keuken bij de Meyer Werft

De Meyer Werft in Papenburg, Duitsland is bekend als bouwwerf van cruise schepen zoals Norwegian Getaway en Quantum of the Seas. Op 7 november 2014 bezochten de Keppel Young Professionals de Meyer Werft. De groep werd welkom geheten door Lambert Kruse (Managing Director) en Jochen Zerrahn (Technical Director) van de Meyer Werft, gevolgd door een rondleiding door het innovatieve productieproces waar de Young Professionals de bouw van de nieuwe generatie cruiseschepen van dichtbij bekeken.

De dag werd afgesloten met een bedrijfsfilm en een vragenronde/discussie met de directie.