Partner for Solutions

Near Market

Near Customer

Provider of Choice

Nieuws

Docked in colours

Publication in Keppel newsletter OffshoreMarine November - December 2013

Self-Installing Wind Platform

Article in Offshore Industry, volume 6, issue 6

Website Yellow & Finch Publishers 
www.ynfpublishers.com/offshore

 

 

 
,
Norwegian Getaway aan de Keppel Verolme werf

Woensdagmorgen 27 november is de ‘ Norwegian Getaway’ aangekomen voor een kort verblijf aan werf.  In de nacht van de 29ste is het cruiseschip uitgedokt en vertrokken.

Cruiseschip Norwegian Getaway verwacht aan de Keppel Verolme werf

Op woensdag 27 november wordt het fonkelnieuwe cruise schip ‘ Norwegian Getaway’ verwacht voor een kort verblijf aan de Keppel Verolme werf in Rotterdam.
Het 324 meter lang en 42 meter brede schip zal in droogdok 7 in opdracht van de bouwwerf Meyer Werft GmbH een paar dagen in het dok droog staan. Het dokken vormt onderdeel voor het opleveren van het schip aan de klant.

Eerder kondigde Royal Caribbean uit Miami aan dat het grootste cruiseschip uit haar vloot, de ‘Oasis of the Seas’, volgend najaar de oversteek maakt naar Keppel Verolme. Het schip, met een lengte van 360 meter en 47 meter breed en een hoogte van ruim 70 meter, zal dan twee weken in het droogdok verblijven voor onderhoud.

Offshore 2013

All day
The World's largest offshore wind event takes place from 19 November - 21 November in Frankfurt. We welcome you to visit Keppel Verolme and BPP-Cables on our booth 30A130.

Maritime Week 2013

In de Maritime Week van 31 oktober tot en met 9 november wordt de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Het thema dit jaar is 'Samen welvarend'.
Op 7 november ontvangt Keppel Verolme, VMBO leerlingen van diverse scholen in de regio en op 8 november doen we mee aan het progromma 'Future Pioneer' op de Europort beurs in Ahoy.

Voor een overzicht van alle activiteiten, kijk op  www.maritimeweek.nl

 

 

Museumschip De Buffel

Publicatie in het Algemeen Dagblad op zaterdag 5 oktober 2013 - editie Voorne-Putten.

Hr. Ms. ‘De Buffel’ arriveerde op 20 september in de ochtend aan de Keppel Verolme werf om vervolgens op 24 september in het Prinses Beatrix dok (dok 5) te worden droogzet voor een onderhoudsbeurt.  Het droogdok van 230 meter lang en bijna 36 meter breed is de kleinste van de drie droogdokken die de werf bezit.  

In opdracht van het Maritiem Museum heeft Keppel Verolme samen met dochteronderneming MOPP (Marine & Offshore Protection and Preservation)  werkzaamheden uitgevoerd aan het museumschip.
Het werk aan ‘De Buffel’ bestond voornamelijk uit het schilderen  van het onderwaterschip en inspecteren van de overboord kleppen. Het schip is op 4 oktober van de werf vertrokken.

 

Na 36 jaar een nieuw schoolplein

4 oktober 2013, Vandaag was het groot feest op de Openbare Basisschool De Phoenix in Rozenburg. Het schoolplein van de basisschool heeft een flinke make-over ondergaan.

Het resultaat mag er zijn; een kleurrijk geheel met voor alle leerlingen wat wils. Een verkeersplein voor de allerkleinste tot een voetbalplein voor de grotere. Een blikvanger is het grote klimrek met houten bruggetje en glijbaan dat door Keppel Verolme is geschonken. Verder is het plein voorzien van 180 mooie mozaïek tegels die zijn gemaakt door de leerlingen van de school. Tenslotte zijn er op het plein 600 planten in de perkjes en in plantenbakken geplant.

Scheepswerf Keppel Verolme, zorgde voor een flinke financiële injectie zodat het schoolplein kon worden opgeknapt en er nieuwe speeltoestellen zijn aangeschaft. Verder hebben de medewerkers van de Keppel Verolme Bedrijfsschool een splinternieuwe fietsenstalling geïnstalleerd.

Om 14.00 uur was het zover, het schoolplein werd officieel geopend. Rond half twee verzamelde leerlingen, ouders en sponsoren zich op het schoolplein om niets te missen van deze feestelijke gebeurtenis. Directeur Harold Linssen van Keppel Verolme overhandigde aan de directeur van OBS De Phoenix, Piet van Genderen; een symbolische cheque ter waarde van vijftienduizend Euro. Daarna werd met het loslaten van oranje ballonnen een bedankbord onthuld en was het speelplein officieel geopend.

‘Dit is de tweede school in Rozenburg die wij dit jaar ondersteunen” zegt Harold Linssen, directeur van Keppel Verolme. ’Dit initiatief hebben wij dankzij de viering van het 45-jarig bestaan van onze moedermaatschappij Keppel Corporation in Singapore mogen realiseren. Eerder hebben wij, in juli van dit jaar, een cheque van 15.000 euro mogen overhandigen aan basisschool PCBS De Regenboog. Beide scholen zijn gelegen in de leefomgeving van onze werknemers”.

Piet van Genderen – Directeur OBS De Phoenix zegt: ‘we zijn zeer tevreden met het resultaat. Dankzij de enorme inzet van ouders en leerlingen en de steun van bedrijven hebben we dit allemaal kunnen realiseren. In het bijzonder noem ik hoofdsponsor Keppel Verolme die ons verraste met een behoorlijke donatie en de heren van de Keppel Verolme Bedrijfsschool die de nieuwe fietsenstalling hebben gemaakt en geplaatst”. 

The vision of....

Publication in Maritime by Holland magazine, September 2013

Wereld havendagen 2013

In Rotterdam wordt op 6, 7 en 8 september de havendagen georganiseerd met als thema "Van Wolga tot Maas'. Op zaterdag 7 september staan er twee excursies op het progamma in de ochtend en middag. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen via de organisatie van de Wereldhavenagen. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.wereldhavendagen.nl

Pagina's