Partner for Solutions

Near Market

Near Customer

Provider of Choice

Nieuws

December - Confidence in Keppel Verolme

Offshore & Marine magazine November - December 2012.

December - Sporting Spirit

Offshore & Marine magazine November - December 2012

December - Shipshape execution

Article in Keppelite magazine - December 2012

December - De klus is geklaard!

Het boorplatform Scarabeo 6 van offshore aannemer Saipem is op 2 december 2012 vertrokken van de Keppel Verolme werf. Het half afzinkbare boorplatform verbleef meer dan een half jaar aan de werf voor een flinke opknapbeurt. Onder andere is het drijfvermogen en de stabiliteit vergroot door middel van het plaatsen van extra tanks. Ook zijn alle ankerlieren vervangen en zijn op het dek de opslagfaciliteiten uitgebreid. Tegelijkertijd is de accommodatie grondig gerenoveerd en is de buitenkant van het platform voorzien van een aantal verflagen. De Scarabeo 6 kan boren naar olie en gas tot een diepte van 1200 meter.

November - Gigantische kraanschepen aan de Keppel Verolme werf

Rotterdam Botlek, 7 november 2012 Op zaterdag 3 november arriveerde het kraanschip Saipem 7000 van de Italiaanse eigenaar Saipem S.p.A. aan de Keppel Verolme werf in de Botlek. Een paar weken eerder op zondag 14 oktober kwam een andere reus, de Balder van eigenaar Heerema Marine Contractors uit Leiden, aan. De Balder is momenteel voor onderhoud en schilderwerk in Keppel Verolme's grote droogdok (405 x 90 meter), terwijl de Saipem 7000 aan de kade is afgemeerd. Ook dit kraanschip zal het dok bezoeken. In het eerste kwartaal 2013 zullen beide stuivertje wisselen. De Balder vertrekt dan naar zee en de Saipem 7000 neemt de plaats in het dok in. Eerder dit jaar had de werf de primeur! Het grootste kraanschip ter wereld de Thialf van Heerema Marine Contactors onderging haar allereerste dokbeurt sinds haar oplevering in 1985. 'Dit alles is best bijzonder, niet eerder hebben we drie van zulke grote kraanschepen in hetzelfde jaar op de werf verwelkomd' zegt Harold Linssen, Managing Director Keppel Verolme. In het Keppel Verolme mammoet droogdok zijn al honderden schepen en platforms gedokt. De mogelijkheid tot het plaatsen van een tussendeur op verschillende posities maakt het mogelijk om voor lange en korte termijn objecten droog te zetten. Maximaal drie offshore platforms kunnen tegelijktijdig in het droogdok. Maar ook een schip zoals "EMMA MAERSK" past in dit dok!

November - New generation, self-propelled multi-purpose vessel

Publication in Offshore Holland magazine

November - Keppel's overseas yards secure contracts

Keppel Offshore & Marine Ltd's (Keppel O&M) subsidiaries, Keppel Subic Shipyard, Inc. (Keppel Subic Shipyard) in the Philippines and Keppel Verolme BV (Keppel Verolme) in the Netherlands, have secured contracts totalling S$160 million.

September - Maritime Week

Publicatie over de Maritime Week in het Magazine Scheepsbouw Nederland - September 2012, nr. 3

September - Reducing costs of offshore Energy

Publication in Offshore Holland magazine 04 - 2012

Juli - Hallmark deliveries

Keppelite magazine - July 2012

Pagina's